Neemt u plaats in onze wachtruimte, wij werken op afspraak om te voorkomen dat u lang moet wachten. Mocht u onverhoopt toch even moeten wachten, neemt u gerust een bekertje water.
U kunt onze praktijk altijd binnenlopen voor advies, het afhalen van medicijnen of voeding en natuurlijk om uw huisdier even te wegen.
Wij vragen u om binnen te komen in de behandelkamer met uw huisdier voor het consult. Tijdens een consult stellen wij u eerst vragen over uw dier, daarna mag uw dier op de behandeltafel voor lichamelijk onderzoek. Er wordt een behandelplan gemaakt en uitleg gegeven. Er is genoeg tijd, dus stelt u gerust alle vragen die u wilt.
Soms zijn er meer onderzoeksmethoden nodig om te achterhalen waarom uw dier ziek is. Er kan worden voorgesteld bloed, urine of ontlasting te onderzoeken. Het laboratorium is een ruimte waar u zelf niet zo snel komt maar waar wij onderzoeken kunnen uitvoeren zoals bloedanalyse, ontlastingsonderzoek, urine onderzoek maar ook bijvoorbeeld microscopisch onderzoek van huidafkrabsels en haren.
In een aparte behandelkamer is gasanesthesie en tandheelkundige apparatuur aanwezig voor de tandheelkundige behandelingen en kleine “vuile” ingrepen zoals abcesbehandelingen. Tandheelkundige operaties en gebitsbehandelingen vinden plaats in een andere ruimte dan de operatiekamer. Dit doen wij omdat gebitsbehandelingen niet steriel zijn en wij zo kunnen waken voor een goede hygiëne in de operatiekamer.
In de oude kluis van dit voormalige bankgebouw is een onderzoeksruimte voor beeldvorming gecreëerd. Er kunnen digitale röntgenfoto’s gemaakt worden en echografisch onderzoek worden uitgevoerd. Met een röntgenfoto kunnen we kijken naar de benige delen (skelet), maar ook naar verschillende organen. Digitale röntgen, dus zonder chemische ontwikkelmethode, biedt grote mogelijkheden. Door de instellingen aan te passen van de foto kunnen we meer informatie uit een röntgenfoto halen. Voor het maken van een röntgenfoto moet een dier soms onder narcose. Omdat een röntgenonderzoek schadelijk kan zijn voor de gezondheid, is de eigenaar bij dit onderzoek vaak niet aanwezig.
Echografisch onderzoek vindt plaats doordat het echoapparaat geluidsgolven uitzend die worden weerkaatst. Een echografisch onderzoek geeft veel informatie over organen en wordt veel toegepast bij drachtonderzoek of een onderzoek van de buik. Het is niet pijnlijk voor het dier en doorgaans hoeft uw dier hiervoor niet onder narcose. U kunt vaak bij het echografisch onderzoek aanwezig zijn.
In de ruime en lichte operatiekamer beschikken wij over gasanesthesie en uitgebreide patiënt monitoring systemen. De operatieruimte is alleen toegankelijk voor het personeel en wordt goed afgescheiden om een schone, steriele en hygiënische ruimte te kunnen waarborgen.
De dieren kunnen rustig wakker worden na een operatie in de opname. In de opname is vloerverwarming in de hokjes aanwezig. De dieren kunnen tevens rustig bijkomen op een warmtematje of met een kruikje. Wij houden toezicht op de dieren en wanneer ze weer goed wakker zijn kunnen ze worden opgehaald.
Wanneer een dier een langdurige behandeling nodig heeft, bijvoorbeeld infuustherapie of zuurstoftherapie, dan kunnen wij uw dier ook opnemen voor langdurige zorg.