Hoe houd ik mijn hond gezond?
Uw hond is uw maatje, u creëert met een hond een vriendschap en dat is een kostbaar bezit. Door middel van preventieve zorg proberen wij uw hond gezond te houden en gezondheidsproblemen te voorkomen of in een vroeg stadium te diagnosticeren.
De preventieve zorg bestaat bij ons uit verschillende programma’s:
- Puppyconsulten bestaan uit maandelijkse bezoeken van een pup tot een leeftijd van 6 maanden. Er wordt zorgvuldig gekeken naar de groei en ontwikkeling van uw pup en thema’s als opvoeding, voeding, groei, gebitsverzorging, ontworming/ontvlooiing en sterilisatie/castratie worden besproken in deze periode. Deelname aan dit programma is kosteloos en wordt verzorgd door onze deskundige paraveterinairen.
- Voor het volwassen dier is er de jaarlijkse gezondheidscontrole en vaccinatie, met daarbij een anti-parasieten advies (vlooien-, wormen- en tekenpreventie) op maat. In het volwassen leven van een hond blijven het gewicht en de gebitsverzorging natuurlijk ook belangrijke aandachtspunten waar wij goed naar kijken tijdens de gezondheidscontrole. Dit wordt altijd uitgevoerd door de dierenarts.
- Geriatrische consulten zijn speciaal bedoeld voor de oudere hond. Hierbij wordt er gekeken naar uw dier en specifieke aanvullende vragen gesteld om een beeld te krijgen hoe het gaat met uw oudere hond. In sommige gevallen wordt er geadviseerd urine- en/of bloedonderzoek te doen van uw dier. Daarnaast is het consult gericht op eventuele bewegingsproblemen in het kader van artrose.
Voor meer informatie over de preventieve zorg kunt u altijd contact met ons opnemen.
Mijn hond is ziek
Wanneer u het vermoeden heeft dat uw hond ziek is, kunt u altijd bij ons terecht voor deskundig advies. U kunt bellen, e-mailen of binnenlopen om een afspraak te maken voor een consult.
Consult
Wij werken op afspraak, om zo de wachttijden zo goed als mogelijk te beperken en wij alle tijd en aandacht voor u en uw dier hebben. Tijdens een consult wordt het probleem uitgevraagd en uw hond onderzocht. In sommige gevallen wordt er besloten aanvullend onderzoek te doen.
Aanvullend onderzoek
Verder onderzoek kan op verschillende manieren en is gericht op het probleem en het gebied waar het probleem van uw dier lijkt te zitten. Onze dierenkliniek beschikt over uitgebreide onderzoeksmogelijkheden, een operatiekamer, gebitsruimte en opnamemogelijkheden. We kunnen veel onderzoeken in de praktijk al uitvoeren, net als verscheidene operaties en eerstelijns gebitsbehandelingen. Ook hebben we de mogelijkheid om uw hond op te nemen. Een voorbeeld van onze mogelijkheden zijn:
- Digitale röntgenapparatuur
- Echografie
- Ontlastingsonderzoek
- Urineonderzoek
- Bloedonderzoek
- Endoscopie (op de locatie van Dierenartsenpraktijk Krommerijnstreek in Schalkwijk)
- Dentale röntgen (op de locatie van Dierenartsenpraktijk Krommerijnstreek in Schalkwijk)
Kijk voor alle mogelijkheden verder onder het kopje onze kliniek.
Spoedgevallen bij een hond
Bij onder andere de onderstaande spoedgevallen dient u direct contact met ons op te nemen omdat er anders een levensbedreigende situatie kan ontstaan:
- Braken zonder dat er maaginhoud komt (loos braken)
- Een dikker wordende buik
- Niet vorderende bevalling
- Hond die niet kan plassen
- Vergiftigingen (voorbeelden: chocolade, ratten/muizengif, etsende of corrosieve stoffen, druiven)
- Verwonding
- Bloed in de ontlasting
- Bloed in de urine
- Benauwdheid
- Verlamming (niet kunnen gebruiken van de achterpoten)
- Acute pijnklachten
- Plotselinge blindheid
- Ernstig braken
- Ernstige diarree
Ontdekt u iets zorgelijks bij uw hond wat niet in bovengenoemde rijtje genoemd staat, neem dan contact met ons op voor advies en overleg.